Νέα / September 26, 2019

Γιατί να παίξει Tennis το παιδί μου;

Με την πάροδο των χρόνων πολλά αθλήματα παρουσιάζουν τροποποιήσεις και αλλαγές στο ποσοστό προτίμησής τους από τους ενδιαφερόμενους, καθώς ανάλογα με τις χρονικές περιόδους είτε εξαφανίζονται, είτε θεωρούνται πολυζήτητα.

Το Tennis όμως, δεν ακολουθεί αυτή την πορεία, αφού εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ακέραιο στους κανόνες και την προτίμηση από άτομα όλων των ηλικιών, κυρίως από παιδιά, γεγονός που βασίζεται στα κινητικά, κοινωνικά και ψυχολογικά οφέλη.

 

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που κάνουν το Tennis τόσο αγαπημένο και γιατί πρέπει ένα παιδί να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα;

 

  • Σωματική ανάπτυξη

Το μυοσκελετικό και καρδειαγγειακό σύστημα των παιδιών, παρουσιάζει σημαντική βελτίωση μέσα από το συγκεκριμένο άθλημα, καθώς απαιτεί ενδυνάμωση και προπόνηση όλου του σώματος, με άμεσα αποτελέσματα.

 

  • Έλεγχος του σώματος

Επίσης τα παιδιά που παίζουν τένις, αποκτούν τον έλεγχο του σώματός τους, αλλά και την ικανότητα να το συγχρονίζουν με το μυαλό τους, αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων ασκήσεων κατά την διάρκεια των προπονήσεων.

 

  • Φυσική κατάσταση & Ιδανικό Βάρος

Η φυσική κατάσταση και το ιδανικό βάρος (ανάλογα με την ηλικία), η ταχύτητα και η δύναμη που αποκτούν τα παιδιά, είναι εξίσου σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το τένις στους νέους αθλητές. Είναι βέβαιο ότι ένα παιδί που ξεκινάει να ασχολείται με το tennis θα δει αυτές τις βασικές διαφορές που αφορούν την σωματική ανάπτυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  • Κοινωνική ανάπτυξη

Το τένις συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική και ψυχολογική ωρίμανση των παιδιών. Από μικρή ηλικία, οι αθλητές μαθαίνουν να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τους κανόνες, έχοντας πειθαρχία και σεβασμό στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στους αντιπάλους.

 

  • Υγιής ανταγωνισμός & Εκτόνωση

Ο υγιής ανταγωνισμός που υπάρχει ανάμεσα στα άτομα που παίζουν tennis, τους δημιουργεί κίνητρο και πείσμα να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα, ώστε να νιώσουν την ικανοποίηση της νίκης ή του απολογισμού και της κριτικής μιας προσπάθειας που δεν τους έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, έχοντας όμως ήδη νιώσει την ευχαρίστηση του παιχνιδιού.  Η εκτόνωση και η ένταση που προσφέρει το τένις στα παιδιά, κυριαρχούν κατά την διάρκεια όχι μόνο των αγώνων αλλά και των προπονήσεων, κάνοντάς τους έτσι να νιώθουν έτοιμοι να δώσουν τον προσωπικό τους αγώνα για να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουν.

 

  • Ένταξη στην κοινωνία

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με άλλα άτομα και έχουν την ευκαιρία να γίνονται κριτές των εαυτών τους αλλά και των άλλων,δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο έναν μικρόκοσμο της κοινωνίας, έτσι ώστε να κατανοήσουν την σημασία της προσπάθειας και των καθημερινών αγώνων προς εκπλήρωση των επιθυμιών τους.

Τα οφέλη που αποκτούν τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με το Tennis, σχετίζονται με την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Το άθλημα είναι ο απόλυτος συνδυασμός γυμναστικής και διασκέδασης,  ενώ βοηθάει το παιδί να διατηρεί την φυσική κατάστασή του, αλλά και να διαμορφώνει ισχυρή προσωπικότητα μέσα από τις ξεχωριστές εμπειρίες που βιώνει στα γήπεδα του Tennis.

 

Στο Avant Garde Tennis Club φροντίζουμε κάθε παιδί να ξεκινήσει τα πρώτα βήματα στο Tennis με τις καλύτερες προϋποθέσεις:

  • Άριστες εγκαταστάσεις
  • Επαγγελματίες προπονητές
  • Υγιές περιβάλλον

 

Όλο και περισσότερα παιδιά συμπληρώνουν την οικογένεια του Avant Garde και χαιρόμαστε καθημερινά να γνωρίζουμε νέους αθλητές που αγαπούν το Tennis από την αρχή!

Μάθετε περισσότερα στο 23920 72700 και επισκεφτείτε μας για μια ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή!